Ock

Okulumuz, Türkçe Öğretmeni Kumriye Özden Kaynak rehberliğinde "Öğrencim Çok mu Değişti? adlı eTwinning projesini yürütmeye başladı.

Azerbaycan, Hatay, Tekirdağ, Isparta, Erzurum, Ankara ve Balıkesir'den okulların ortaklığıyla bu projeye adımımızı attık.

Gelişen teknoloji ve uzaktan eğitim ile kitle iletişim araçlarının çok fazla yaygınlaşmasıyla öğrenciler dijital medya ve sosyal medyayı çok fazla kullanmaya başlamışlardır. İletişim araçlarını sıklıkla kullanması gençler, hatta çok küçük yaştaki çocuklara kadar ulaşmıştır. Ancak çok faydalı yanlarının yanı sıra kötü niyetli kişiler tarafından da kötü amaçlarla da kullanılmaktadır. Bu durumda çocuklarımızı ve gençlerimizin medyayı doğru okuyan, yorumlayan, eleştiren kişiler yetiştirmek gerekmektedir.

Bireyler, özellikle çocuklar medya okuryazarlığı hakkında ne kadar bilgiye sahip olurlarsa, gördüğü iletileri okumaları, anlamaları ve eleştirmeleri kolay olacaktır. Bu sayede gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi mümkün olacaktır.

Medya okuryazarlığı konusunda öğrencileri güvenli internet kullanma alışkanlıkları kazandırmak, medyadaki dezenformasyon hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile web2 araçlarının kullanıldığı bir proje planlanmıştır.Bu projenin güvenli internet çalışmalarımızı destekleyeceğine inanıyoruz.

Projemizin ilk toplantısını ortaklarımızla gerçekleştirdik.

Ock

Taş ve Dans e-Twinning projemizin broşürünü hazırladık. Projeye giriş amaçlarımızı, proje sürecini , beklenen sonuçları ve katılımcı öğretmenlerimizi tanıttık.

eSafety Label Eylem Planımız

Ock

Öğrencilerimizin çizdikleri karikatürlerle internetin güvenli ve doğru kullanımına dikkat çekti

GÜVENLİ İNTERNET SUNUMLARIMIZ

Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinde derslerimizde internetin doğru ve güvenli kullanımına yönelik ekip arkadaşlarımızla beraber sunumlar yaparak öğrencilerimizin bilinç düzeyini arttırmaya çalıştık.

''eTwinning Üç Kuşak Birlikte Kitap Okuyor''projemizin ortak ürünü

Ara

Okulumuz  "eSafety Label"  e Güvenlik Etiketi Aldı.

Okulumuz, yürüttüğü e Güvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European Schoolnet' in değerlendirme kriterleri doğrultusunda, güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan eSafety "Elektronik Güvenlik" bronz etiketi aldı.

Uluslararası geçerli olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Siber Güvenlik konusunun okul politikasının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eylem planı içeren "Elektronik Güvenlik" etiketi 2022 Haziran ayına kadar geçerlidir.

Bu yolda emeklerinden dolayı tüm okul personelimize teşekkür ederiz.

Ara

Pandemi döneminde uzaktan eğitimle başladığımız ''Kadrajımdan Gün Batımı'' adlı eTwinning projemiz çalışmalarını tamamladı.

Hocalarımız Cemile Nadire ŞAKER ve Selda ESKİOCAK'ın ortağı olduğu projede ;Gün Batımına bilimsel ve sanatsal açıdan bakmak,bilişsel ve ruhsal gelişimlerine yeni anlam kazandırmak,güneşin batış saatlerindeki farklılığı keşfetmek amacıyla yola çıktık.Projemiz 23 Eylül'den 21 Aralık'a kadar ufukta gün batımını gözlemleyip fotoğraflayarak bir gün batımını çizebilir miyiz sorusuyla başladı.

Her hafta aynı noktadan gün batımı fotoğraflarını çektik, gün batımı fotoğraflarını tarihlere göre ay ay kolajladık,Sonbahar resmi çizdik,Gün Batımı şiiri yazdık,Yeni Yıl kartlarıyla dileklerimizi arkadaşlarımızla paylaştık.2020 Code week haftası çalışması yaptık,''Geleceğe Nefes Ol'' etkinliği ile fidanlar diktik.Öğretmen arkadaşlar ve öğrencilerle webinar toplantısı yaptık. Son olarak tüm çalışmalarımızı özeti olan bir e-sergi düzenledik.

Proje çalışmamızda Gün Batımının eşsiz güzelliğini daha iyi gözlemledik,güneşin batış vaktinin mevsime göre değiştiğini farkettik .Yardımlaşarak yapılan işlerin daha çok keyif verdiğini deneyimlemiş olduk.

May

"Üç Nesil Birlikte Okuyor"  eTwinning Projemiz Bu Seneki Çalışmalarını Tamamlamıştır.

Defne ilçesi okullarıyla yapmayı planladığımız "Üç Kuşak Birlikte Kitap Okuyor" etkinliğimizde okumanın ne kadar önemli olduğunu, bizleri ne kadar geliştirdiğini hep beraber çevremize yaymaya çalıştık. Projemiz Defne ilçesiyle sınırlı kalmayıp Türkiye'nin farklı illerindeki ortaklarımızla geniş bir alana yayıldı.

Öğrencilerimizle, velilerimizle, aile büyüklerimizle okuma ortamlarımızı paylaştık. Üç nesil bir arada okumanın keyfine vardık. Okul ziyaretlerimizle, öğretmen toplantılarımızla, webinarlarla çok ama çok güzel bir iletişimimiz oldu. Okullarımızda öğrencilerimizle ve velilerimizle yaptığımız toplantılarla , öğrencilerimizle beraber düzenlediğimiz panolarla amacımızı anlatmaya, okuma kültürünü aşılamaya çalıştık ve bunu başardığımızı düşünüyoruz.

Okuma saatlerimdeki veli katılımlarında öğrencilerimizi, annesini, babasını, dedesini ve nenesini yan yana görmek bizi çok mutlu etti, gururlandırdı. Bir araya geldiğimiz tanışma gününde öğrencilerimizin o telaşını görmek çok güzeldi. Bir sınıfla başladığımız bu projede diğer sınıflardan aldığımız dönüşler ve velilerin yoğun katılımı bizim keyfimizi katladı, yeni projelerle bir araya gelmemiz gerektiğini hatırlattı. Okulların tatil edildiği son bir ayda öğrencilerimizin velileriyle okuma etkinliklerine devam etmeleri bizim başardığımızın kanıtıdır. Ne de güzel bir sürecin içinde yer almışız.

Toplum, okuma kültürü arttıkça gelişecektir ve bizler bu konuda yüreklere dokunabilmişsek ne mutlu bize. Böyle güzel bir amaca ortak olan herkese teşekkür ediyor nice projelerde bir arada olmayı diliyoruz