T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Harbiye Kazım Karabekir Ortaokulu

"Öğrencim Çok mu Değişti?" adlı eTwinning projemizle artık internet daha güvenli.

Okulumuz, Türkçe Öğretmeni Kumriye Özden Kaynak rehberliğinde "Öğrencim Çok mu Değişti? adlı eTwinning projesini yürütmeye başladı.

Azerbaycan, Hatay, Tekirdağ, Isparta, Erzurum, Ankara ve Balıkesir'den okulların ortaklığıyla bu projeye adımımızı attık.

Gelişen teknoloji ve uzaktan eğitim ile kitle iletişim araçlarının çok fazla yaygınlaşmasıyla öğrenciler dijital medya ve sosyal medyayı çok fazla kullanmaya başlamışlardır. İletişim araçlarını sıklıkla kullanması gençler, hatta çok küçük yaştaki çocuklara kadar ulaşmıştır. Ancak çok faydalı yanlarının yanı sıra kötü niyetli kişiler tarafından da kötü amaçlarla da kullanılmaktadır. Bu durumda çocuklarımızı ve gençlerimizin medyayı doğru okuyan, yorumlayan, eleştiren kişiler yetiştirmek gerekmektedir.

Bireyler, özellikle çocuklar medya okuryazarlığı hakkında ne kadar bilgiye sahip olurlarsa, gördüğü iletileri okumaları, anlamaları ve eleştirmeleri kolay olacaktır. Bu sayede gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi mümkün olacaktır.

Medya okuryazarlığı konusunda öğrencileri güvenli internet kullanma alışkanlıkları kazandırmak, medyadaki dezenformasyon hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile web2 araçlarının kullanıldığı bir proje planlanmıştır.Bu projenin güvenli internet çalışmalarımızı destekleyeceğine inanıyoruz.

Projemizin ilk toplantısını ortaklarımızla gerçekleştirdik.


25-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2021 - Güncelleme: 25.01.2021 12:51 - Görüntülenme: 531
  Beğen | 21  kişi beğendi